Scoutshop

Scoutshop.se är Scouternas egen webshop och här hittar du både kläder och andra prylar för det aktiva livet. Kläderna är självklart Fairtrade-certifierade, transporterna är klimatkompenserade och överskottet på allting du handlar går tillbaka till scoutrörelsen.

Utmaning

Scouterna behövde skapa en helt ny användarupplevelse och låta medlemmarna inspireras av alltifrån bildmaterial till produkterna på siten. Samtidigt ville de ha hjälp med utvecklingen för att ta sin e-handel till nästa nivå.

“Tidigare skötte vi vår e-handel själva vilket gjorde att det var väldigt personberoende hos oss både vad gäller drift och utveckling. Vi har kunder som handlar alla tider på dygnet under årets alla dagar och det känns tryggt att ha någon som övervakar och tar ansvar för drift och utveckling. Det har betytt mycket för oss att vi har en partner vi kan lita på” Anna-Karin Öman, Försäljningschef

Lösning

Lybe har utfört anpassningar för att göra siten mer modern, mobilanpassad och varumärkesbyggande. Vi hjälper även till med optimeringar såsom förbättrad kassa och andra funktioner för att öka konverteringsgraden.

Resultat

Scouterna har idag en modern och driftssäkrad e-handelslösning. Vi har även tillsammans, utifrån metodisk analys, tagit fram ett gediget underlag att kontinuerligt utveckla e-handelsverksamheten.

Med detta arbete har vi ökat försäljnigen med 45% mot föregående år.

Nyckeltal